Ofițerii Direcției Generale Anticorupție s-au aflat, astăzi, din nou, alături de cetățenii din județul Constanța și de turiștii aflați în această perioadă pe litoral, cu informații menite să contribuie la creșterea gradului de informare pentru consolidarea integrității. În egală măsură, au efectuate întâlniri cu forțele Ministerului Afacerilor Interne angrenate în această perioadă în asigurarea măsurilor de ordine, siguranță publică și control rutier pe litoralul românesc al Mării Negre și care pot astfel să interacționeze cu cetățenii în contextul activităților zilnice.
Într-o primă etapă, echipe alcătuite din polițiști DGA s-au adresat participanților la traficul rutier de pe litoralul românesc, în cadrul unor activități desfășurate cu sprijinul Serviciului Siguranță Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Conducătorilor auto și pasagerilor le-au fost oferite materiale de informare privind infracțiunile de corupție și modalitățile de sesizare ale acestora, în principal la Sistemul Call-center anticorupție – 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă.
„Acțiunea de astăzi are ca scop consolidarea integrității instituționale în rândul angajaților Ministerului Afacerilor Interne și se bazează pe necesitatea conștientizării și sensibilizării ambelor categorii de public cu privire la consecințele implicării în fapte de corupție, precum și încurajării atitudinii preventive și a comportamentelor integre. Se urmărește astfel creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și menținerea climatului de integritate al personalului MAI.” a declarat comisar-şef de poliţie Maria-Sarmizia Fetcu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Anticorupţie.
În cea de-a doua etapă a activităților, s-au organizat întâlniri cu angajații MAI cărora le-au fost reamintite obligațiile legale în ceea ce privește etica și conduita profesională corectă, precum și rolul esențial în descurajarea oricăror practici ori atitudini care generează riscuri și vulnerabilități la corupție. Reamintim faptul că Direcția Generală Anticorupție desfășoară permanent, la nivel național, aceste tipuri de activități care contribuie atât la dezvoltarea profesională, cât și la comunicarea mesajelor anticorupție în comunitate.