Primăria Constanța: „2000 de lei amendă dacă distrugi locul de joacă”

locuri%20joaca Primăria Constanța: „2000 de lei amendă dacă distrugi locul de joacă”
Avem mare nevoie de ele, dar din păcate unii dintre noi nu înțeleg că trebuie păstrate cu mare grijă și nu ar trebui distruse. Teribilismul și dorința de a face rău a unora fac din unele locuri de joacă spații imposibil de folosit. Leagăne rupte, balansoare smulse, table de jocuri sparte, tobogane găurite și enumerarea vandalizărilor ar putea continua. La toate acestea se adaugă și murdărirea cu graffiti ori aruncarea de gunoaie la întâmplare, fapte care transformă locurile de joacă în coșuri de gunoi.
 
Pentru ca aceste spații să poată fi folosite în bune condiții, Primăria Constanța intervine permanent pentru lucrări de repații și întreținere, la elementele de joacă, garduri ori la covorul de cauciuc. Să nu uităm că durata de viață a locurilor de joacă depinde în primul rând de felul în care sunt folosite. De asemenea, adolescenții exuberanți trebuie țină cont de faptul că astfel de fapte sunt sancționate conform HCL 297/2021  cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 lei.
 
Facem apel către toți locuitorii să păstreze în bune condiții dotările aflate pe domeniul public, iar atunci când constată încălcări legislative care ne afectează pe toți să apeleze cu încredere Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon: 0241.484.205 - dispecerat sau 0341/922. 

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.