Primaria Constanța: „Plata online a taxelor este soluția pentru reducerea timpului de așteptare în furnizarea serviciilor publice”

taxa-primarie Primaria Constanța: „Plata online a taxelor este soluția pentru reducerea timpului de așteptare în furnizarea serviciilor publice”
Pentru a reduce aglomerația la ghișee și a facilita accesul rapid la serviciile publice, cetățenii care au de depus sau eliberat documente la Primăria Constanța pot achita taxele online. Prin utilizarea platformelor digitale, puteți evita cozile și economisi timp, efectuând plata într-un mod simplu și sigur.
 
Avantajele plății online:
- Eliminarea timpului de așteptare la ghișee;
- Acces rapid și sigur la plata taxelor din confortul casei;
- Posibilitatea de a consulta plățile și chitanțele într-o platformă digitală.
 
Pentru a achita taxele online, cetățenii pot accesa platforma de plăți electronice [ghișeul.ro](https://www.ghiseul.ro), platforma Serviciului de Impozite și Taxe Constanța, pentru plăți fără autentificare [etax.spit-ct.ro](https://etax.spit-ct.ro/AmenziOnline#tabPlataAmenzi), sau aplicația e-Tax, care poate fi descărcată de pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Constanța: [primaria-constanta.ro](https://primaria-constanta.ro/pagina-pmc/servicii-cetateni/aplicatii-mobil/).
 
De asemenea, reamintim că plata tuturor taxelor poate fi efectuată și la toate ghișeele din agențiile fiscale ale SPIT Constanța, fie în numerar, fie prin card bancar. După efectuarea plății, dovada achitării trebuie prezentată la momentul depunerii cererii pentru eliberarea actelor administrative sau de stare civilă, în special pentru cartea de identitate.
 
Pentru a preveni aglomerația la ghișeele Serviciului de Evidență a Persoanelor și pentru a optimiza serviciile, vă rugăm să aveți achitată taxa pentru eliberarea documentelor solicitate.
 
Programarea pentru cărțile de identitate se face exclusiv online pe platforma [Primăriei Constanța](https://portal.primaria-constanta.ro/dm_constanta/programari.nsf/Programare?OpenForm&TipProgramare=ProgActeIdentitate), unde se poate achita online taxa aferentă cererii, finalizând astfel programarea.
 
Pentru serviciile prestate de Serviciul de Evidență a Persoanelor Constanța, plata poate fi realizată și prin bănci sau oficii poștale, în contul RO44TREZ23121330208XXXXX , CUI 4785631 – Primăria Municipiului Constanța, cu precizarea numelui, prenumelui, CNP-ului și tipului taxei.
 
Exemple de taxe care pot fi achitate la ghișeele SPIT Constanța:
- Taxa contravaloare act de identitate: 7 lei;
- Taxa contravaloare cărți de identitate provizorii: 1 leu;
- Taxa căutare și transmitere documente (C.NȘ/C.CS): 15 lei;
- Taxa furnizare date RNEP: 1 leu.
 
Facilitarea plăților online face parte din eforturile continue ale administrației locale de a moderniza și digitaliza serviciile publice, oferind cetățenilor soluții eficiente pentru a reduce timpul de așteptare și riscul aglomerației.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.