PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

Dezvoltarea secției de terapie intensivă pentru nou-născuți a SUUE

Spitalul Universitar de Urgență Elias (SUUE), în calitate de beneficiar, implementează proiectul „Dezvoltarea secției de terapie intensivă pentru nou-născuți a SUUE", cod proiect 21, în baza contractului de finanțare nr. 1246/21/NN/14.02.2024, încheiat cu Ministerul Sănătății, în calitate de coordonator de reforme și investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, în perioada 14.02.2024 – 30.11.2024.

Numele beneficiarului: Spitalul Universitar de Urgență Elias
Titlu proiect: „ Dezvoltarea secției de terapie intensivă pentru nou-născuți a SUUE“

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de Modernizarea și furnizarea de echipamente noi pentru unitatea de terapie intensivă neonatală a Spitalului Universitar de Urgență Elias (SUUE) în vederea tratamentului adecvat a 220 pacienți nou-născuți/an, dotarea a 5 paturi existente cu aparatura medicală adecvată, precum și îmbunătățirea activității de screening prin dotarea infrastructurii existente cu aparatura medicală relevantă.

Obiective specifice ale investiției: 

A. Modernizarea și furnizarea de echipamente noi pentru unitatea de terapie intensivă neonatală a Spitalului Universitar de Urgență Elias (SUUE) în vederea tratamentului adecvat a 220 pacienți nounăscuți/an, inclusiv prin dotarea a 5 paturi existente cu aparatura medicală adecvată. Echipamente ce se vor achiziționa : Ventilatoare cu ventilație oscilatorie cu frecvență înaltă (High Frequency Oscillation) pentru neonat & pediatru, Incubatoare închise destinate asigurarii unui microclimat optim pentru pacienții prematuri și nou-nascuți, pentru a susține dezvoltarea acestora, Monitoare de funcții vitale pentru pacienți nou-nascuți, Injectomate și Infuzomate.

B. Îmbunătățirea programului de screening (screening și prevenție retinopatie de prematuritate, maladii congenitale de cord) prin dotarea infrastructurii existente cu aparatură medicală relevantă. Echipamente ce se vor achiziționa: Monitoare de funcții vitale pentru pacienți nou-nascuți, Mixere de aer și Oxigen cu umidificator, Aparat de ventilație pentru ventilația pacienților adulți, pediatrici și nou-nascuți, Incubator închise prevazut cu unitate de transport Shuttl, Ecograf și Set otialmoscop indirect.
Valoarea totală a proiectului este de 4.673.291,66 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este 3.854.864,88 lei, iar valoarea TVA eligibilă aferent PNRR este 732.424,33 lei.

Data începerii și finalizării proiectului: 14.02.2024 – 30.11.2024.
Codul proiectului: 21
Date de contact: Spitalul Universitar de Urgență Elias, B-dul Mărăști nr. 17, sector 1, București
Manager de proiect: Dr. Popescu Simona Daniela, E-mail: savu_simona@yahoo.com.

comunicat PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.