Vaticanul returnează Greciei câteva sculpturi vechi de 2.500 de ani. Acestea proveneau din Partenonul Atenei

f88df3c7f2 Vaticanul returnează Greciei câteva sculpturi vechi de 2.500 de ani. Acestea proveneau din Partenonul Atenei

Oficialii Sfântului Scaun au indicat, de asemenea, un termen pentru repatrierea lor la sfârşitul acestei luni, potrivit unui comunicat de presă.

Mişcarea ar putea intensifica presiunea asupra Muzeului Britanic pentru a returna frescele şi sculpturile din marmură provenite din Partenon aflate în posesia sa, la câteva decenii de certuri cu autorităţile elene.

Oficialii au semnat „donarea” fragmentelor vechi de 2.500 de ani - capete de cal, un bărbat cu barbă şi un băiat.

Vaticanul a anunţat anterior planurile de a returna sculpturile în decembrie, la scurt timp după ce Papa Francisc s-a întâlnit cu Ieronymos al II-lea, arhiepiscopul Atenei şi al Greciei şi şeful Bisericii Ortodoxe Greceşti în 2021, transmite CNN

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/externe/vaticanul-returneaza-greciei-cateva-sculpturi-vechi-de-2-500-de-ani-acestea-proveneau-din-partenonul-atenei-21677735

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.