BNR lansează o monedă din argint cu tema 90 de ani de la naşterea lui Nichita Stănescu

7d74eae8b0 BNR lansează o monedă din argint cu tema 90 de ani de la naşterea lui Nichita Stănescu

Banca Naţională a României va lansa, începând cu data de 24 aprilie 2023, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 90 de ani de la naşterea lui Nichita Stănescu.

Moneda va avea o valoare nominală de 10 lei, un diametru de 37 de milimetri şi o greutate de 31,103 grame.

Aversul monedei prezintă o maşină de scris care a aparţinut poetului Nichita Stănescu şi titlurile volumelor publicate de acesta, inscripţia „România” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 lei” şi anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei prezintă portretul şi semnătura lui Nichita Stănescu, o poezie scrisă de acesta şi inscripţia ,,Nichita Stanescu 90 de ani de la naştere”.

„Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central”, potrivit BNR.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 440,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 90 de ani de la naşterea lui Nichita Stănescu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale
Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/cultura-media/bnr-lanseaza-o-moneda-din-argint-cu-tema-90-de-ani-de-la-nasterea-lui-nichita-stanescu-21816913

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.