Ateliere de mumificare şi morminte antice descoperite în Egipt

f6412f76e6 Ateliere de mumificare şi morminte antice descoperite în Egipt

Două ateliere şi două morminte au fost descoperite în Saqqara, o necropolă faraonică la sud de Cairo, potrivit lui Mostafa Waziri, secretarul general al Consiliului Suprem al Antichităţilor din Egipt.

Atelierele de îmbălsămare datează din Dinastia a 30-a (380-343 î.Hr.) şi din perioada ptolemeică (305-30 î.Hr.), a relatat sâmbătă ziarul de stat egiptean Al-Ahram, citându-l pe Waziri.

Arheologii au găsit unelte folosite de egiptenii antici pentru a diseca trupurile şi a le scoate organele interne, precum şi vase canopice folosite pentru a conserva organele interne.

Arheologii au descoperit şi oseminte de animale în cel de-al doilea atelier. Potrivit lui Al-Ahram, acest atelier conţinea „cinci paturi de piatră, diferite de cele descoperite în atelierul de îmbălsămare umană”.

„Potrivit studiilor iniţiale, se crede că acest atelier a fost folosit pentru mumificarea animalelor sacre”, a spus Waziri, conform Al-Ahram, citat de CNN.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/externe/ateliere-de-mumificare-si-morminte-antice-descoperite-in-egipt-21908533

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.