Producătorii de muzică dau în judecată Twitter pentru drepturile a 1.700 de cântece: cer 250 de milioane de dolari daune

7aa3a63233 Producătorii de muzică dau în judecată Twitter pentru drepturile a 1.700 de cântece: cer 250 de milioane de dolari daune

Twitter a fost dat în judecată de un grup de 17 producători de muzică. Acuzaţia este că a permis utilizatorilor reţelei de socializare să publice postări cu muzică, încălcând drepturile de autor a cel puţin 1.700 de melodii.

În cererea oficială, depusă la Tribunalul Districtual din Nashville, Statele Unite, se solicită despăgubiri de până la 250 de milioane de dolari.

Piesele implicate sunt de la artişti de top şi aparţin, printre altele, lui Taylor Swift, Beyoncé, The Weeknd, Ed Sheeran, Rolling Stones, Lady Gaga, Miranda Lambert şi Rihanna.

Membrii National Music Publishers Association, inclusiv Sony Music Publishing, BMG Rights Management şi Universal Music Publishing Group, spun că încălcarea s-a agravat de când Elon Musk a cumpărat Twitter, în octombrie anul trecut, având în vedere numărul mic de angajaţi care ar fi putut rezolva problemele ivite, după ce magnatul a făcut disponibilizări în masă.

Alte platforme importante precum TikTok, Facebook şi YouTube, potrivit rechizitoriului, au făcut un pas în direcţia potrivită, plătind editorii pentru muzică licenţiată.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/cultura-media/producatorii-de-muzica-dau-in-judecata-twitter-pentru-drepturile-a-1-700-de-cantece-cer-250-de-milioane-de-dolari-daune-21946428

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.