Turneul Internaţional Stradivarius: Alexandru Tomescu şi Adela Liculescu, concert de vioară la Biserica Neagră

10d635d360 Turneul Internaţional Stradivarius: Alexandru Tomescu şi Adela Liculescu, concert de vioară la Biserica Neagră

Concertul de vioară al lui Alexandru Tomescu la Biserica Neagră are loc în data de 4 iulie, la ora 19.00.

„In the Mood for Love” este un program muzical de 70 de minute, care inspiră publicul la meditaţie, reflecţie şi iubire. În cadrul concertului, publicul va avea ocazia să asculte compozitori ca Jules Massenet, Fritz Kreisler, Edward Elgar, César Franck, Mircea Chiriac, Constantin Nottara şi Camille Saint-Saëns.

Adela Liculescu îl va acompania pe Alexandru Tomescu pe parcursul concertului prin muzică de pian, creând o armonie de sunete între instrumente, pe muzica compozitorilor universali şi naţionali. Aceasta a devenit cunoscută ca una dintre cele mai active pianiste ale generaţiei sale, atât în domeniul solistic, cât şi în cel al muzicii de cameră.

Prin intermediul Turneului Internaţional Stradivarius, ajuns acum la ediţia a XVI-a, Alexandru Tomescu, împreună cu vioara Stradivarius Elder-Voicu, doreşte să apropie publicul tânăr de valorile muzicii. Misiunea sa este de a promova muzica de calitate, de a schimba vieţi prin cultură şi creativitate.

Anul 2023 este un an dedicat artei, creativităţii şi educaţiei.

În 2017, Alexandru Tomescu a câştigat dreptul de a cânta la vioara Stradivarius Elder-Voicu până în 2023. Când a intrat prima oară în posesia viorii Stradivarius în anul 2007, Alexandru Tomescu a promis că în cei cinci ani pe care îi are la dispoziţie, toţi români îi vor auzi sunetul acestui obiect de patrimoniu naţional. Demarând proiectul „Stradivarius Elder-Voicu: 2008 – 2012”, a participat alături de alţi muzicieni la numeroase turnee în ţară.

Biletele pentru concertul din 4 iulie vor fi puse în vânzare începând cu data de 14 iunie. Preţul unui bilet este de 50 de lei pentru toate categoriile de vârstă. Se recomandă participarea copiilor cu vârste de peste 6 ani. În seara concertului, accesul este permis începând cu ora 18.15.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/cultura-media/turneul-international-stradivarius-alexandru-tomescu-si-adela-liculescu-concert-de-vioara-la-biserica-neagra-21941807

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.