Regizorul filmului Exorcistul, William Friedkin, a murit la 87 de ani

71e35d53a0 Regizorul filmului Exorcistul, William Friedkin, a murit la 87 de ani

Variety a precizat că acesta a murit în Los Angeles, citând un prieten al soţiei lui Friedkin.

Friedkin şi-a făcut debutul ca regizor cu comedia muzicală „Good Times” din 1967, apoi şi-a petrecut restul carierei creând unele dintre cele mai tulburătoare, violente şi controversate imagini din istoria filmului.

„Filiera Franceză/The French Connection” a câştigat cinci premii Oscar, printre care pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun actor (Gene Hackman).

„Exorcistul/The Exorcist" a şocat cinefilii cu povestea despre o fetiţă inocentă de 12 ani, interpretată de Linda Blair, care este supusă unui chinuitor exorcism pentru a se elibera de posesia unui demon.

„Exorcistul" a fost nominalizat la 10 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor. Printre alte filme ale lui William Friedkin se numără „To Live and Die in L.A.”, „Bug” sau „Killer Joe”.

William David Friedkin s-a născut la 29 august 1935 şi a crescut în Chicago, fiind fiul unor imigranţi ucraineni săraci.

În 1981, Friedkin a suferit un atac de cord pe care l-a pus mai târziu pe seama pasiunii sale pentru pizza şi hot dog.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/cultura-media/regizorul-filmului-exorcistul-william-friedkin-a-murit-la-87-de-ani-22066243

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.