Blocul Scala şi Teatrul Stela Popescu vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile

10f64b444a Blocul Scala şi Teatrul Stela Popescu vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat joi că AMCCRS a depus, la sfârşitul săptămânii trecute, încă 7 cereri de finanţare pentru consolidarea seismică şi renovare energetică moderată a unor imobile monument istoric sau aflate în zone construite protejate.

Blocul Scala de pe Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 2-4 şi Teatrul Stela Popescu, clădirea monument istoric în stil Art Deco din strada Batiştei nr. 14, se numără printre clădirile care vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile obţinute de la bugetul naţional în baza Legii 212/2022.

Valoarea proiectelor depuse este de 216,68 milioane lei, din care fonduri nerambursabile 205,84 milioane lei.

„Aceste proiecte se adaugă celor 15 imobile declarate eligibile pentru o finanţare nerambursabilă în valoare de 361,5 milioane lei. Conservăm astfel valorile arhitecturale care conferă identitate oraşului”, susţine primarul general.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/social/blocul-scala-si-teatrul-stela-popescu-vor-fi-consolidate-cu-fonduri-nerambursabile-22088778

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.