Lecturi de weekend: „Resturi de cuvinte” de Udrea Rotaru

3a90c72d2e Lecturi de weekend: „Resturi de cuvinte” de Udrea Rotaru

Ca şi volumul de versuri „La Adorata”, semnalat de noi la această rubrică săptămâna trecută, volumul pe care îl semnalăm astăzi se află la a doua ediţie – prima a apărut în 2018, la Editura Mustang. Un volum consistent cupoeme grupate în mai multe părţi, cele intittulate „Psalmi” şi „Elegii” fiind admirabile. Citiţi-le!

„Autorul sugerează că tristeţea poetului nu este simplă sau superficială, ci vine dintr-un loc profund, iar râsul său are o anumită putere, capabil să aducă ceva special din lumea din jur. În plus, există o notă de mister şi de profunzime în aceste poeme, sugerând că poetul şi trăirile sale sunt mai mult decât ceea ce se poate vedea la suprafaţă.” Se scrie pe coperta a patra.

Cum a precizat şi la precedenta semnalare, Udrea Rotaru (pseudonimul lui Constantin Rotaru) este doctor în economie, a lucrat vreme de 30 de ani în domeniul bancar, din care 15 ani a reprezentat la Bruxelles industria bancară românească. A ţinut şi cursuri la mai multe universităţi, fiind conferenţiar universitar.

In domeniul literar a debutat cu un volum de versuri, în anul 1998 la Editura Expert, despre care acad. Zoe Dumitrescu Buşulenga spunea la lansare: „Acesta carte e ca o poarta spre Paradis...”. A mai publicat volumul de versuri semnalat azi şi două romane, pe ultimul dintre ele („A unsprezecea poruncă”) l-am prezentat în urmă cu câteva lani la această rubrică.

Udrea Rotaru – Resturi de cuvinte. Editura Integral, colecţia Himera. 143 pag.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/cultura-media/o-carte-pe-zi/lecturi-de-weekend-resturi-de-cuvinte-de-udrea-rotaru-22148301

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.