Lecturi de weekend: „La Adorata” de Udrea Rotaru

2d4b6c9e16 Lecturi de weekend: „La Adorata” de Udrea Rotaru

În domeniul literar a debutat cu acest volum de versuri, apărut în anul 1998 la Editura Expert şi acum în a doua ediţie - şi despre care acad. Zoe Dumitrescu Buşulenga spunea la lansare: „Acesta carte e ca o poarta spre Paradis...”.

A mai publicat un volum de versuri şi două romane, pe ultimul dintre ele („A unsprezecea poruncă”) l-am prezentat în urmă cu câteva luni la această rubrică.

„Într-o epocă în care poezia suferă dureros asaltul agresiv al prozei cotidiene – scrie Dan Silviu Boerescu pe coperta a patra -, Udrea Rotaru îşi permite, cu mansuetudine, luxul de a frecventa temele clasice şi de a produce reverii delicate şi, totodată, imprevizibile, însă bine stăpânite retoric. O cale de salvare din groapa de potenţial a prezentului bântuit de atâtea marasme? Poate singura...”

Udrea Rotrau – La Adorata. Editura Integral, colecţia Himera, 74 pag.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/cultura-media/o-carte-pe-zi/lecturi-de-weekend-la-adorata-de-udrea-rotaru-22146993

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.