Constanța devine capitala folclorului românesc

Afis-Festival-Dan-Moisescu-2024 Constanța devine capitala folclorului românesc

La început de octombrie, Constanța devine capitala folclorului românesc. Constănțenii sunt invitați la un nou eveniment cultural-artistic special, organizat de Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa: Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu“, ediția a XXVIII-a, găzduit de Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, miercuri, 02 octombrie și joi, 03 octombrie 2024, cu începere de la ora 18:00.

Publicul este așteptat să fie parte a unei experiențe culturale de excepție, plină de culoare, tradiție și muzică populară autentică din toate zonele etnofolclorice ale țării. Pe scena de la malul mării se vor întâlni tineri soliști și instrumentiști – participanți la concurs în cadrul celor două secțiuni, Interpretare instrumentală și Interpretare vocală, cu vedete ale folclorului românesc, invitate în recitaluri. Biletele pentru acest regal folcloric extraordinar se mai pot achiziționa online, accesând link-ul https://biletefestival.cinemagia.ro și de la casieria Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Bd. Ferdinand nr. 56 (Program casierie: marți, miercuri - interval orar 9:00 - 15:00 și joi - 14:00 - 18:00).

Conform programului Festivalului – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu“, ediția a XXVIII-a, Concursul propriu-zis - secțiunile Interpretare instrumentală și Interpretare vocală – se va desfășura miercuri, 02 octombrie, de la ora 18:00, fiind urmat de recitaluri. Joi, 03 octombrie, de la ora 18:00, va avea loc Gala Laureaților, seara urmând să se încheie cu recitaluri susținute de interpreți consacrați ai muzicii populare românești.

Acompaniamentul muzical va fi asigurat, atât la repetiții, cât și la concurs, de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist Brâuleţul din cadrul Centrului Cultural Judeţean Constanţa ,,Teodor T. Burada, condusă de maestrul dirijor prof. dr. Cristian Obrejan. Recitalurile vor fi susținute de artiști îndrăgiți ai scenei de folclor: Emilia Dorobanțu, Ilie Caraș, Marian Medregoniu, Daniel Trifu, Frații Anatol și Cezar Cazanoi, Elena Plătică - solista Ansamblului Folcloric Profesionist ,,Brâuleţul". De asemenea, un alt recital special va fi susținut de Andrei-Daniel Dinu, câștigătorul Trofeului „Dan Moisescu” 2023.

Anul acesta, câștigătorul Trofeului Festivalului – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, ediția a XXVIII-a, va fi răsplătit cu suma de 8.000 lei și va susține un recital folcloric la următoarea ediție a evenimentului. Din comisia de jurizare a concursului fac parte specialişti în domeniu şi reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare, iar preşedintele este o personalitate în domeniul valorificării folclorului românesc. Festivalul-Concurs „Dan Moisescu” 2024 va fi prezentat de Irninis Miricioiu, cunoscută moderatoare și producătoare de televiziune.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.