Îndoiala - de John Patrick Shanley la Teatrul de Stat Constanta

„Îndoiala poate fi o legătură la fel de puternică și de eliberatoare ca certitudinea. Când ești pierdut, nu ești singur”, spune Părintele Flynn în predica sa care deschide spectacolul.

Piesa de teatru "Îndoiala" este un exemplu excelent al modului în care arta poate fi folosită pentru a explora probleme de moralitate și etică. Personajul principal, sora Aloysius, se îndoiește că părintele Flynn este un model adecvat pentru copiii din școala unde predă.

Ea crede că acesta ar putea avea relații nepotrivite cu elevii și începe să investigheze acuzațiile. Investigația o face să se îndoiască de propriile motive, dar o conduce și la descoperirea unor adevăruri tulburătoare despre trecutul părintelui Flynn.

Această piesă explorează multe teme, inclusiv semnificația inocenței și a vinovăției; importanța credinței; modul în care tratăm oamenii care sunt diferiți de noi; cum ne gestionăm propriile sentimente; cum gestionăm conflictele; și câtă putere poate exercita o persoană asupra vieții altei persoane.

  • de John Patrick Shanley
  • Traducere: Eugen Gyemant
  • Regia: Diana Mititelu
  • Decor: Andreea Săndulescu
  • Costume și asistent decor: Ioana Ungureanu
  • Ilustrația muzicală: Adrian Piciorea

Premiera: 16 aprilie 2022

Durata: 1h 35min, fără pauză

Distribuție

Părintele Brendan Flynn: Iulian Enache
Sora Aloysius Beauvier: Dana Dumitrescu
Sora James: Cristiana Luca
Doamna Muller: Laura Iordan

 


 

Îndoiala - de John Patrick Shanley la Teatrul de Stat Constanta
Sursa teatruldestatconstanta.ro

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.