14 milioane de euro pentru formarea personalului din creșe și grădinițe

h%20cd_20240131_172528_0000 14 milioane de euro pentru formarea personalului din creșe și grădinițe

Ministerul Educației a lansat apelul de proiecte „Formarea profesioniștilor din educația timpurie”, finanțat prin PNRR!

Scopul apelului de proiecte îl reprezintă îmbunătățirea capacității personalului din creșe și grădinițe să asigure educație timpurie de calitate copiilor de până la 6 ani și profesionalizarea personalului care monitorizează calitatea serviciilor de educație timpurie pentru copiii sub 3 ani. De asemenea, prin acest apel ne propunem să îmbunătățim capacitatea personalului din educație, sănătate și social să monitorizeze calitatea educației timpurii.

Sunt alocate peste 14 milioane de euro pentru formarea personalului din creșe și grădinițe, astfel încât să asigurăm servicii de educație timpurie de calitate copiilor de până la 6 ani!

 

Sunt prevăzute trei tipuri de programe de formare, care vizează atât formarea de formatori, cât și formarea personalului din cadrul serviciilor de educație timpurie, astfel:
-348 de formatori în domeniul curricular pentru personalul didactic și nedidactic din serviciile de educație timpurie;
-252 de formatori în domeniul monitorizării calității serviciilor de educație timpurie, pentru personalul din sectoarele social, sănătate și educație;
-19.950 de persoane din serviciile de educație timpurie standard și complementare.

 

Termenul limită de depunere a proiectelor: 1 aprilie 2024, ora 17:00.  Mai multe detalii sunt disponibile în link

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.