Participarea la vot este un instrument cheie pentru a fi cetățeni activi, implicați în prezentul și viitorul Europei

Biroul Parlamentului European în România, cu sprijinul organizației non-guvernamentale Școala de Valori și al Universității Ovidius din Constanța, organizează joi, 14 martie 2024,  între orele 14:00-17:30, atelierul cu tema ”Implicare civică și responsabilitate europeană - valori și acțiuni în 2024,” în cadrul căruia se va discuta despre valorile europene și despre beneficiile concrete pentru cetățeni ale apartenenței țării noastre la Uniunea Europeană, precum și cum dezvoltăm un plan de acțiune pentru inițiativele de implicare civică. Prin intermediul unui boardgame vom descoperi componentele cetățeniei active. Atelierul are loc în campusul Universității din Constanța, Sala E 115, Corp A, etaj 1. 

În data de 9 iunie 2024 vor avea loc următoarele alegeri europarlamentare când toți cetățenii europeni își vor alege reprezentanții în Parlamentul European pentru următorul legislativ 2024 - 2029. Este important ca un număr cât mai mare de cetățeni, și mai ales tineri, să își exercite acest drept la vot.  Participarea la vot este un instrument cheie pentru a fi cetățeni activi, implicați în prezentul și viitorul Europei.

Principalele obiective ale acestui atelier sunt: să descoperim ce reprezintă implicarea civică și valorile europene; să înțelegem de ce este important să ne implicăm civic - la nivel local sau european; să aflăm ce instrumente pot fi folosite pentru a încuraja implicarea civică și participarea la vot; să identificăm, să pregătim și să implementăm în perioada următoare acțiuni individuale pentru a promova participarea la alegerile europene.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.