Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe pe 27 mai şi se încheie pe 14 iunie - prima etapă

ministeruleducatie1 Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe pe 27 mai şi se încheie pe 14 iunie - prima etapă

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe pe 27 mai şi se încheie pe 14 iunie - prima etapă, potrivit metodologiei şi calendarului trimise spre publicare în Monitorul Oficial, a anunţat, luni, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

„Am anunțat, acum ceva timp, lansarea în consultare publică a metodologiei și a calendarului de înscrieri în creșe și grădinițe. La solicitarea partenerilor sociali, au fost modificate datele propuse în forma inițială a proiectului. Mă bucur că informațiile sunt disponibile mai devreme decât în alți ani – în acest fel, toți cei implicați au mai mult timp pentru a organiza procesul ținând cont de nevoile tinerelor familii!” a scris Ligia Deca pe facebook

Între 20 şi 24 mai se va face reînscrierea copiilor care frecventează creşa sau grădiniţa în acest an şcolar.

Prima etapă de înscriere pe baza celor trei opţiuni exprimate de părinţi este cuprinsă între 27 mai şi 14 iunie.

Pe 14 iunie se vor afişa listele copiilor înscrişi şi locurile libere după prima etapă de înscriere.

Cea de-a doua etapă de înscriere este cuprinsă între 17 iunie şi 5 iulie, la această din urmă dată fiind anunţate listele copiilor înscrişi şi locurile rămase libere.

Între 19 şi 29 august are loc etapa de ajustări - înscrierea copiilor care nu au fost înscrişi în primele două etape şi care nu au participat la înscriere.

Pe 30 august se vor afişa listele copiilor înscrişi şi numărul de locuri libere după etapa de ajustări. 

Acte necesare pentru înscrierea la creșă și grădiniță

***copie de pe certificatul de naștere al copilului;
***copie de pe actele de identitate ale părinților și, după caz, copie a hotărârii/sentinței de plasament sau a sentinței de încredințare în vederea adopției;
***adeverință de angajat pentru fiecare dintre părinți, pentru tipul de program prelungit, respectiv pentru înscrierea în învățământul antepreșcolar;
***alte documente doveditoare care fac obiectul criteriilor generale sau specifice de înscriere;...
***adeverință de la medicul de familie în care să se menționeze că respectivul copil este sănătos clinic;
***avizul epidemiologic/dovada de vaccinare întocmit(ă) conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătății, cu privire la intrarea copilului în colectivitate, eliberat de medicul de familie al copilului cu maximum 5 zile înainte de a începe frecventarea unității.


Alegerea unității de învățământ la care va fi înscris copilul

***Părinții/reprezentanții legali ai copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 3 ani pot solicita înscrierea copiilor lor în unități de învățământ cu personalitate juridică cu grupe de nivel antepreșcolar depunând, pe locurile libere rămase după operațiunea de reînscrieri, o cerere-tip de înscriere la unitatea de învățământ aleasă.
***Părinții/reprezentanții legali ai copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 - 6 ani pot solicita înscrierea copiilor lor în unități de învățământ cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar depunând, pe locurile libere rămase după operațiunea de reînscrieri, o cerere-tip de înscriere la unitatea de învățământ aleasă.
***În sensul prezentei metodologii, numărul locurilor libere este stabilit ca diferență între numărul de locuri alocate pentru nivelul preșcolar și/sau antepreșcolar, pe grupe de vârstă,
prin planul de școlarizare și numărul de copii care au ocupat locuri în etapa de reînscrieri. 

 

ministeruleducatie2 Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe pe 27 mai şi se încheie pe 14 iunie - prima etapă

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.