Elevii de la Liceului Teoretic Lucian Blaga s-au familiarizat cu științele oceanice în cadrul programului „Săptămana Verde”

lucian1-blaga-saptamana-verde Elevii de la Liceului Teoretic Lucian Blaga s-au familiarizat cu științele oceanice în cadrul programului „Săptămana Verde”
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" INCDM a fost zilele acestea gazdă pentru elevii claselor I și a VIII ai Liceului Teoretic „Lucian Blaga, în cadrul acțiunilor tematice desfășurate în cadrul programului #SăptămânaVerde.
 
Acțiunea a avut scopul de a stimula potențialul practic al elevilor prin activități de învățare despre alge și pești marini, despre deșeurile marine și, nu în ultimul rând, despre impactul acestora din urmă asupra comunității și mediului înconjurător.
 
Cu o activitate neîntreruptă de peste 50 de ani, institutul din Constanța desfăşoară activităţi de cercetare în domenii precum oceanografie fizică marină, biologie şi microbiologie marină, chimie şi biochimie marină, ecologie şi protecţie, precum și în inginerie şi tehnologie marină.
 
Experții din cadrul institutului - Dr. Elena Bișinicu, Dr. Oana Marin, Dr. Mădălina Galațchi, Dr. Elena Stoica, Dr. Mariana Golumbeanu, AC Alexandra Cîmpan - i-au familiarizat pe micii exploratori curioși cu științele oceanice, aceștia având ocazia să-și spună părerea despre interacțiunea lor cu mediul Mării Negre, să participe la experiențe de învățare și să exploreze potențiale direcții de carieră.
 
Educația științifică prin experimente a fost foarte importantă în procesul de stimulare a creativității, elevii simțindu-se încurajați să pună întrebări, să caute soluții inovative la diversele probleme științifice și mai ales să își dezvolte curiozitatea și spiritul explorator.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.