Robotul ”Marius”- inlocuitor al alarmelor de locuinta- inventatorii sunt elevi din Constanta

Elevii din mai multe scoli din Constanta, pasionati de informatica au inventat un robot care iti apara casa de hoti.

Acest robot ingenios are mai multi senzori care o data porniti, pot supraveghea locuinta si declanseaza o alarma pe telefonul mobil al proprietarului in care acesta este anuntat ca cineva este in incapere sau pe proprietatea acestuia.
Elevii i-au pus si nume acestui robot- Marius si in curand va fi scos si pe piata, pentru vanzare pe un site dedicat.

Cum functioneaza robotul mai exact?

Inventia ingenioasa a elevilor foloseste mai multe tehnologii moderne, incastrate intr-o carcasa neagra, creata cu ajutorul unei imprimante 3D.

Unde poate fi amplasat?

Gratie dimensiunilor reduse, “Marius” poate fi ascuns cu usurinta in orice camera, in biblioteca, in spatele jucariilor, a plantelor sau in dulap.
O data pornit, acesta poate fi controlat din aplicatia  de pe telefon, prin bluethooth, aplicatie pe care tot elevii au dezvoltat-o.

Toate acestea au putut fi realizate sub indrumarea doamnei profesor de informatica Ramona Radulescu, care lauda munca elevilor si spera la reusita unui nou proiect, la care copiii deja lucreaza: sistem inteligent de irigare a plantelor din ghivece, cu ajutorul senzorilor si minicomputerelor. De asemenea sustine ca sursa de finantare este provenita din donatii de la sponsori si de la parinti.

 

Robotul ”Marius” inventat de elevi din Constanta

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.