Gabriela Firea: Senatul a aprobat Legea prevenirii separării copilului de familie

421da5c828 Gabriela Firea: Senatul a aprobat Legea prevenirii separării copilului de familie

„Am votat alături de alţi 93 de senatori pentru ca Observatorul Naţional al Copilului să devină o realitate şi toţi copiii vulnerabili din România să fie în atenţia autorităţilor. Mă bucur că eforturile specialiştilor din MFTES şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie care au realizat Legea Prevenirii Separării Copilului de Familie încep să prindă contur. Acest proiect a fost asumat în PNRR şi a primit aprobarea Guvernului României la începutul anului”, arată Gabriela Firea.

Observatorul Naţional al Copilului va fi prima bază de date cu informaţii despre toţi copiii vulnerabili din România, iar autorităţile locale vor primi finanţarea suplimentară în funcţie de numărul copiilor înscrişi în Observator.

În plus, se vor înfiinţa la nivel local consilii comunitare consultative din care vor face parte de la medic, preot sau învăţător, până la reprezentanţi ai societăţii civile.

„În paralel, completăm acest noi cadru legislativ cu 150 de centre de zi pentru care punem la dispoziţia primarilor din toată ţara 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile prin PNRR. Primăriile încă pot depune proiectele până la 10 aprilie 2023, individual sau în parteneriat cu organizaţii acreditate ca furnizori de servicii sociale. Îi asigur pe toţi primarii că suntem la dispoziţia lor pentru orice fel de întrebare şi că avem resursele necesare”, adaugă ministrul.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/politic/gabriela-firea-senatul-a-aprobat-legea-prevenirii-separarii-copilului-de-familie-21669413

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.