Fraţi născuţi la 22 de săptămâni, desemnaţi de Cartea Recordurilor drept cei mai prematuri gemeni din lume

04cc6fb929 Fraţi născuţi la 22 de săptămâni, desemnaţi de Cartea Recordurilor drept cei mai prematuri gemeni din lume

Adiah şi Adrial Nadarajah s-au născut la 126 de zile, depăşind recordul anterior de 125 de zile de prematuritate stabilit în 2018 de gemenii din statul american Iowa. O sarcină la termen este de obicei de 40 de săptămâni, ceea ce îi face pe aceştia prematuri cu 18 săptămâni.

Mama, Shakina Rajendram, a declarat că atunci când a început travaliul la doar 21 de săptămâni şi cinci zile, medicii i-au spus că bebeluşii "nu erau viabili" şi că aveau "0% şanse de supravieţuire".

A fost a doua ei sarcină, după ce a pierdut-o pe prima cu doar câteva luni mai devreme în acelaşi spital din apropierea casei lor din Ontario, relatează BBC.

Tatăl, Kevin Nadarajah, a povestit că spitalul le-a spus că nu îi vor putea ajuta cu o sarcină atât de timpurie, lăsându-l treaz noaptea rugându-se cu "faţa plină de lacrimi".

Majoritatea spitalelor nu încearcă să salveze copiii născuţi înainte de 24-26 de săptămâni. Dar, din fericire, cuplul a putut să se mute la Spitalul Mount Sinai din Toronto, care are o unitate specializată de terapie intensivă neonatală.

În a doua zi de travaliu - 21 de săptămâni şi 6 zile de sarcină - femeii i s-a spus că, dacă copiii se vor naşte chiar şi cu câteva minute înainte de 22 de săptămâni, vor fi lăsaţi să moară.

În ciuda sângerărilor abundente, ea a spus că a făcut tot posibilul să "ţină copiii înăuntru" pentru încă câteva ore.

În cele din urmă i s-a rupt apa la 15 minute după miezul nopţii. La mai puţin de două ore după ce au intrat în 22 de săptămâni în pântece, copiii s-au născut.

Adiah şi Adrial au acum un an, în ciuda problemelor medicale grave de la început.

"Am văzut de multe ori cum bebeluşii aproape că au murit sub ochii noştri", a declarat Rajendram. Deşi sunt în continuare urmăriţi îndeaproape de medici, fraţii "se simt foarte bine".

Cel mai prematur copil născut vreodată a fost Curtis Means din Alabama, care s-a născut la 21 de săptămâni şi o zi.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/life-inedit/frati-nascuti-la-22-de-saptamani-desemnati-de-cartea-recordurilor-drept-cei-mai-prematuri-gemeni-din-lume-21669213

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.