Activista Pussy Riot, Nadejda Tolokonnikova, a fost dată în urmărite de Rusia

5434b9594b Activista Pussy Riot, Nadejda Tolokonnikova, a fost dată în urmărite de Rusia

a, membră a trupei punk rock anti-Pussy Pussy Riot şi fondatoarea organului rusesc independent „Mediazona” - recunoscută de ruşi drept „agent străin” - a fost plasată pe lista cu persoane căutate în Rusia, relatează Tass, citând Ministerul de Interne rus, precizând că din 2021 activista este inclusă pe lista agenţilor străini a Ministerului de Justiţie al Rusiei.

„Nadejda Andreevna Tolokonnikova, născută în 1989, este căutată conform Codului Penal al Federaţiei Ruse”, se arată într-o bază de date a ministerului, fără a preciza de ce infracţiune este acuzată.

În 2012, Tolokonnikova şi alţi membri ai Pussy Riot au fost condamnaţi pentru o acţiune în Catedrala Mântuitorului Hristos din Moscova.

În decembrie 2013 a fost eliberată sub amnistie. În luna martie a acestui an, activista a fost inculpat într-un dosar penal pentru „insultarea sentimentelor credincioşilor”, în urma unor postări pe reţelele de socializare, scrie Tass.

În prezent, Tolokonnikova locuieşte în afara Rusiei.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/externe/activista-pussy-riot-nadejda-tolokonnikova-a-fost-data-in-urmarite-de-rusia-21745857

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.