TULCEA: Din toamnă, la un liceu din municipiu, se va înființa o clasă de calificare în meseria de marinar

ships-doc TULCEA: Din toamnă, la un liceu din municipiu, se va înființa o clasă de calificare în meseria de marinar

Din toamna acestui an, la Liceul Tehnologic Anghel Saligny din Tulcea, se va înființa o clasă de calificare profesională în meseria de marinar. Angajatorii din domeniul naval, de pe plan local, au semnalat autorităților tulcene nevoia în creștere de marinari calificați, în toată zona Deltei Dunării. Nicu Ispas a discutat subiectul cu Inspectorul Școlar General al județului Tulcea, Viorica Pavel.

Criza de personal navigant este în creștere, iar inițiativa înființării unei clase de calificare în meseria de marinar la Tulcea speranțe agenților economici din domeniul naval. Doamnă inspector școlar general Viorica Pavel în ce etapă se află proiectul de înființare a clasei pentru calificarea profesională în meseria de marinar la Tulcea?
 
Viorica Pavel: La Tulcea am avut o activitate intensă în ceea ce privește meseria de marinar pe care am propus-o la Liceul Tehnologic Anghel Saligny. Vreau spun acum suntem în faza în care consiliul ARACIP a emis hotărârea prin care a propus și a aprobat acordarea acestei autorizații. În ceea ce privește meseria de marinar, hotărârea a fost trimisă Ministerul Educației și urmează emiterea ordinului de ministru prin care se definitivează acest demers ce a determinat această inițiativă de înființare a clasei pentru calificarea în meseria de marinar la nivelul județului Tulcea. Avem nevoie de marinari încadrați pentru suntem o zonă turistică, pentru suntem în Deltă și agenții economici, în urma unor discuții avute la nivelul Prefecturii, au venit cu ideea și cu necesitatea de a avea marinari încadrați.

 

Redactor: Nicu Ispas/ Redactor online: Adina Sîrbu/ Foto: Navrom Delta S.A.

 

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/05/02/tulcea-din-toamna-la-un-liceu-din-municipiu-se-va-infiinta-o-clasa-de-calificare-in-meseria-de-marinar/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.