A început programul ”Litoralul pentru toți”

28094cf125 A început programul ”Litoralul pentru toți”

În stațiunile de la mare, s-a dat startul programului „Litoralul pentru toţi”. Turiștii beneficiază de prețuri chiar și cu 60% mai mici față de vârful sezonului, tarifele cele mai scăzute fiind în stațiunile din sud, iar plata se poate face și cu vouchere de vacanță.

Potrivit unui portal de specialitate, ”Litoralul pentru toți” este un program destinat turiștilor care doresc să-și petreacă sejurul la mare în extrasezon, atunci când stațiunile și plaja sunt mai libere, dar totusi încălzite de soare. Acest program presupune reduceri semnificative la tariful de cazare pentru sejururile de 6 nopti.

Programul se desfășoară în perioadele 3 mai – 20 iunie și 1 septembrie – 15 octombrie, iar în cadrul acestuia se înscriu an de an hoteluri de 2, 3 și 4 stele din toate stațiunile de pe litoralul românesc.

Deși minivacanța de 1 mai a adus la malul mării peste 100.000 de turiști, operatorii de plajă sunt îngrijorați pentru sezonul estival din vară. Ei susţin că nu vor avea timpul necesar pentru obţinerea avizelor, pentru că perioada de depunere a ofertelor de licitaţie pentru mai multe sectoare de plajă din Mamaia, Constanţa, Costineşti, Saturn sau Vama Veche s-a încheiat abia pe 2 mai.

Preşedintele de onoare al Asociaţiei RESTO Constanţa, Corina Martin, a cerut sprijinul autorităţilor:  Nu vor putea avea timpul legal pentru obţinerea acestor autorizaţii. Rămâne să vedem dacă, într-adevăr, autorităţile locale vor reuşi la timp să accelereze aceste proceduri în beneficiul turiştilor, până la urmă. Timpul legal, repet, aşa cum noi am avertizat timp de şase luni, nu există. Sperăm, însă, ca instituțiile care, de fapt, au întârziat toată această procedură să-şi dea concursul acum, astfel încât pe noi, ca destinaţie, să ne avantajeze plajele extinse şi nu să reprezinte o problemă în continuare.

Sectoarele de plajă care nu vor ajunge în administrarea operatorilor vor intra în responsabilitatea celor de la Apele Române.

Surse: TVR, RRA/ Redactor online: Adina Sîrbu

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/05/04/a-inceput-programul-litoralul-pentru-toti/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.