Alum Tulcea a primit o ofertă pentru a-și vinde acțiunile către o societate din Sierra Leone

5be213573d Alum Tulcea a primit o ofertă pentru a-și vinde acțiunile către o societate din Sierra Leone

Alum Tulcea a primit o ofertă nesolicitată pentru vânzarea acțiunilor către Sierra Mineral Holdings 1 Ltd (SMHL), o societate înregistrată în Insulele Virgine Britanice, şi va analiza potenţiala tranzacţie, potrivit unui raport al companiei transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti.

„Societatea anunţă investitorii şi publicul interesat că a primit de la un investitor local din Sierra Leone o ofertă nesolicitată de cumpărare a 100% din capitalul Sierra Mineral Holdings 1 Ltd (SMHL), o societate înregistrată în Insulele Virgine Britanice, deţinută 100% de către Alum SA prin intermediul societăţii Global Aluminium Limited, de asemenea înregistrată în Insulele Virgine Britanice. SMHL operează minele de bauxită ale grupului situate în Sierra Leone. Societatea va proceda la analizarea ofertei nesolicitte şi va anunţa din timp investitorii şi publicul interesat cu privire la orice decizie va lua, legată de o potenţială tranzacţie. Procesul de analiză se va realiza cu încheierea documentelor obişnuite pentru acest tip de tranzacţie”, se spune în raport.

Alum Tulcea este singura rafinărie de alumină din România, cu o capacitate de producţie de 600.000 tpa. Cea mai mare parte a aluminei fabricate la Tulcea este utilizată de Alro, pentru producerea aluminiului.

În 2009, Alum a fost repornită după un program de modernizare şi retehnologizare, început în februarie 2007. Compania a angajat 470 de persoane, în prezent numărul salariaţilor ajungând la peste 700.

Alum a înlocuit o parte din echipamentele existente pentru eficientizarea producţiei şi pentru conformare cu normele europene pentru protecţia mediului. După aplicarea programului de retehnologizare, fluxul tehnologic a fost optimizat, rezultând costuri competitive de producţie.

Sursa: AGERPRES/ Redactor online: Adina Sîrbu/ Foto: arhivă RC

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/05/04/alum-tulcea-a-primit-o-oferta-pentru-a-si-vinde-actiunile-catre-o-societate-din-sierra-leone/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.