Ceasuri contrafăcute, în valoare de peste 1,2 milioane de lei, depistate în Portul Constanța

43ab52e215 Ceasuri contrafăcute, în valoare de peste 1,2 milioane de lei, depistate în Portul Constanța

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, au descoperit, într-un container sosit din China în Portul Constanţa, peste 350 de ceasuri inteligente, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Controlul a fost făcut la data de 11 mai, iar cele 350 de ceasuri tip smartwatch, cu designul unei mărci cunoscute, dar care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, în valoare de aproximativ 1.280.000 lei, erau destinate unei societăți comerciale din județul Ilfov.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, iar bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor – informează Garda de Coastă.

Redactor online: Adina Sîrbu

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/05/15/ceasuri-contrafacute-in-valoare-de-peste-12-milioane-de-lei-depistate-in-portul-constanta/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.