CONSTANŢA: Un centru de adopții canine a fost deschis pe strada Răscoala din 1907. Care este modalitatea prin care puteţi adopta un caţel

14f5e49a2d CONSTANŢA: Un centru de adopții canine a fost deschis pe strada Răscoala din 1907. Care este modalitatea prin care puteţi adopta un caţel

IMG-20230516-WA0018-300x225 CONSTANŢA: Un centru de adopții canine a fost deschis pe strada Răscoala din 1907. Care este modalitatea prin care puteţi adopta un caţelPremieră la Constanța! Un centru de adopții canine a fost deschis în mijlocul orașului, pe strada Răscoalei din 1907. Într-un spațiu frumos amenajat, cu pereții pictați, constănțenii, dar și turiștii sunt așteptați să interacționeze cu animalele și să își aleagă unul. Primul pui a fost deja luat acasă de un bucureștean. 

Centrul de adopții “Norocel” funcționează ca un showroom. Aici sunt aduși, prin rotație, câini din adăpostul public aflat tocmai la marginea orașului, spune viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu.

“Se întâmplă un lucru extraordinar pentru prima dată în România, să avem un centru de adopţie. Venim mai aproape de toți cei care iubesc animăluțele, astfel încât cei mai frumoși dintre ei, începem cu puiuții, îi vom aduce aici, venim mai aproape de constănțeni. Socializați cu acești puiuți minunați și de ce nu, vă luați un membru nou de familie acasă, de care să vă bucurați și care va fi fidel pe viaţă. Acesta pe care îl am în braţe este deja adoptat şi şi-a făcut buletin de Bucureşti şi îi aşteptăm şi pe toţi ceilalţi cu buletin de Constanţa, cu buletin de Bucureşti, cu ce doresc ei”, ne-a declarat spune viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu. IMG-20230516-WA0014-300x225 CONSTANŢA: Un centru de adopții canine a fost deschis pe strada Răscoala din 1907. Care este modalitatea prin care puteţi adopta un caţel

La centrul de adopții, cei interesați vor primi consiliere în alegerea unui prieten necuvântător. În prezent, în Constanța sunt disponibili pentru adopție 350 de câini, spune Delia Daraban, ofițer de comunicare la Animal Society.

“În momentul în care un cetățean este interesat de adopția unui câine, avem un mini-chestionar care ne ajută pe noi să-l ghidăm către câinele cel mai potrivit stilului de viață și personalității cetățeanului respectiv. Animalul cel mai potrivit de companie se alege în funcție de disponibilitatea noastră de a petrece timp și de a-i aloca timp. Spre exemplu, dacă suntem o persoană foarte activă, ne permitem un câine care este energic. Dacă suntem o persoană mai sedentară sau mai în vârstă, care nu are disponibilitatea de a se plimba cu câinele sau de alerga, juca, îi trebuie un câine mai liniștit. De asemenea, se ține cont și de spațiul pe care îl am la dispoziție. Nu pot să-mi iau un câine foarte mare dacă eu locuiesc într-o casă foarte micuță. Găsim câini de toate felurile, de la câini de talie mică la câini de talie mare. Chiar și câini de rasă. Sunt microcipați, vaccinați, nu vor fi aduși și nu vor fi dați spre adopție câinii care prezintă boli care pot fi periculoase sau un pericol pentru animale sau om”, a spus Delia Daraban, ofițer de comunicare la Animal Society.

IMG-20230516-WA0013-300x225 CONSTANŢA: Un centru de adopții canine a fost deschis pe strada Răscoala din 1907. Care este modalitatea prin care puteţi adopta un caţelPereții centrului de adopție au fost pictați de elevii Colegiului de Arte din Constanța, care au primit diplome din partea municipalității. Vlad Minculescu este unul dintre liceenii implicați în acest proiect.

“Sunt clasa a XI-a la Design. Aici am făcut un perete şi sunt niște câini și acolo este un câine în stil artistic pictural. Mi-a plăcut foarte mult experiență și chiar mă bucur că am participat”, a spus Vlad Minculescu.

Un alt proiect al municipalității constănțene vizează acordarea de vouchere, astfel încât oricine să poată steriliza câinii gratuit.

“Vom lansa un proiect pilot împreună cu toate cabinetele veterinare din Constanța, astfel încât vom pune la dispoziție, în mod gratuit, vouchere de sterilizare şi toată lumea care va găsi un cățeluș pe stradă și vrea să îl sterilizeze, nu vă face altceva decât să primească acest voucher gratuit. Îl ia, se ia cățelușul, îl duce, îl sterilizează, îl ține 24 de ore în cabinetul veterinary, în mod gratuit, după care, dacă dorește îl ia acasă, dacă nu, îl lasă înapoi pe stradă, pentru că doar cetățenii au voie să facă acest lucru, dar va veni la pachet cu foarte multă responsabilitate pentru că va fi microcipat, va fi sterilizat și va fi trecut în registrul RECS”, a mai spus viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu.

Primăria Constanța își propune ca rata de sterilizare a câinilor să ajungă la 70-80%.

Redactor: Cătălina Radu/Editor online: Doina Sîrbu/Foto: Cătălina Radu

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/05/17/constanta-un-centru-de-adoptii-canine-a-fost-deschis-pe-strada-rascoala-din-1907-care-este-modalitatea-prin-care-puteti-adopta-un-catel/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.