Începe „Săptămâna prevenirii criminalităţii”

bdfd6b6523 Începe „Săptămâna prevenirii criminalităţii”

Acțiuni publice sub genericul „Săptămâna prevenirii criminalităţii” încep, luni, în întreaga ţară.

Obiectivul acțiunilor derulate de Poliţia Română este informarea cetăţenilor despre necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi prezentarea urmărilor care decurg din comiterea de infracţiuni. Vor fi abordate teme precum violenţa domestică, prevenirea infracţiunilor împotriva patrimoniului, dispariţiile de minori, siguranţa copiilor, precum şi siguranţa în mediul online. Astfel, în fiecare zi a săptămânii, specialiştii în prevenire a criminalităţii vor aborda pe rând aceste teme şi vor răspunde întrebărilor participanţilor.

Redăm comunicatul integral al Poliției Române:

În perioada 22 – 26 mai a.c., Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, organizează o nouă ediție a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”.

Dacă vreți să aflați cum puteți preveni să deveniți victima unei infracțiuni sau care sunt soluțiile la problemele pe care le întâmpinați, dacă vreți să discutați despre consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni și care este limita dintre legal și ilegal, participați la activitățile organizate de specialiștii în prevenirea criminalității din județul sau orașul dumneavoastră.

Obiectivul acestor acțiuni este informarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea urmărilor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Specialiștii în prevenirea criminalității vor organiza, la nivel național, activități în spații publice, structurate pe domenii de prevenire, selectate în baza priorităților de acțiune ale Poliției Române pentru anul 2023, în colaborare cu parteneri instituționali.

Vor fi abordate teme precum violența domestică, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, disparițiile de minori, siguranța copiilor, precum și siguranța în mediul online.

Astfel, la data de 22 mai, vor fi desfășurate activități privind siguranța copiilor, la data de 23 mai – privind siguranța online și la data de 24 mai – privind prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

Totodată, la data de 25 mai, polițiștii vor efectua, alături de partenerii instituționali, activități privind prevenirea disparițiilor de minori/plecărilor voluntare de acasă, iar la data de 26 mai, privind prevenirea violenței domestice.

Redactor online: Adina Sîrbu/ Foto: ilustrativ

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/05/22/incepe-saptamana-prevenirii-criminalitatii/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.