TULCEA: Noul port din Jurilovca va fi gata până la sfârşitul acestei luni

dabce95b32 TULCEA: Noul port din Jurilovca va fi gata până la sfârşitul acestei luni
Construcția noului port din localitatea tulceană Jurilovca se va finaliza până la sfârșitul acestei luni. Despre acest obiectiv maritim, principalul punct de plecare spre Gura Portiței, dar și spre alte obiective din Delta Dunării, Nicu Ispas a discutat cu primarul Eugen Ion. 
Domnule primar Ion, în ce etapă se află construcția portului din Jurilovca?
Vorbim de construire a unui port nou. Acest port va avea două zone – una pentru acostarea ambarcațiunilor turistice și, concomitent, și a bărcilor pescărești.
Care este termenul de finalizare?
Ca și termen de finalizare avem luna aceasta – sfârșitul lunii mai 2023 – și, așa cum stau lucrurile pe șantier, am încredere la sfârșitul lunii lucrările se vor finaliza.
Ce beneficii aduce construcția acestui obiectiv pentru localitatea pe care o conduceți?
Păi, dacă ne uităm puțin în istorie, faptul Jurilovca reușit, la fel, construiască de la zero un mini-port mult mai mic decât acesta, am văzut în următorii ani că am avut o dezvoltare și niște beneficii pe orizontală. Pe de o parte, pentru turiști, pentru vin într-o zonă civilizată, de unde pot lua ambarcațiunile pentru a face plimbări pe lacul Razelm, pe tot complexul lagunar Razelm – Sinoe şi nu numai, chiar și în Deltă şi, nu în ultimul rând, vizita la Gura Portiței, la stațiunea Gura Portiței. Mai are un beneficiu direct pentru locuitorii comunei, pentru că, în momentul de față, avem deja operatori în transporturi pe apă într-un număr de 46 de ambarcațiuni.
Din ce fonduri a fost construit acest obiectiv?
Acest nou obiectiv a fost o finanțare pe POR, pe apelul 2014-2020, cu o finanțare de 2% din partea bugetului local.
Redactor: Nicu Ispas / Foto: Arhivă

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/05/23/tulcea-noul-port-din-jurilovca-va-fi-gata-pana-la-sfarsitul-acestei-luni/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.