,,La țărm de Marea Neagră” – tur cultural organizat miercuri la Constanţa

508a00fb1f ,,La țărm de Marea Neagră” – tur cultural organizat miercuri la Constanţa

Evenimentul cultural-educativ Tur Cultural „La țărm de Marea Neagră”, organizat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, în colaborare cu prof. dr. Răzvan Raul Ivan (ghid în turism), are loc miercuri, la Constanţa. 

Turul este organizat ca urmare a faptului că aceeaşi acţiune, organizată sâmbătă, s-a bucurat de o participare numeroasă a publicului. Aşadar, constănțenii sunt așteptați miercuri, 24 mai 2023, la ora 17.00, tot la Lupoaică, să pornească într-un nou tur cultural ghidat, ce are ca scop promovarea istoriei marinei, a importanței pe care Portul Constanța a jucat-o în evoluția orașului Constanța, a unor povești despre bătăliile pe mare și epavele care se găsesc în Marea Neagră. Evenimentul va marca, totodată, și Ziua Eroilor, printr-o plimbare „la pas” în zona peninsulară.

Turul ghidat are următorul traseu: Lupoaică – Palatul Regal – Piața Ovidiu – Moscheea Regală „Carol I”- strada Arhiepiscopiei – Timonierul – Pescarii – Monumentul Marinarilor – Cazinoul.

Plecarea se va face de la statuia Lupoaicei din Constanța, iar participarea este gratuită. Evenimentul este inițiat de Serviciul Coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Exploatare a Filmelor.

Redactor online: Alina Enache / Foto: afiş eveniment

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/05/23/la-tarm-de-marea-neagra-tur-cultural-organizat-miercuri-la-constanta/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.