Bolnavii de cancer, câte doi în pat la Spitalul de Urgență Tulcea. Ce spune managerul unităţii sanitare

7924ef1341 Bolnavii de cancer, câte doi în pat la Spitalul de Urgență Tulcea. Ce spune managerul unităţii sanitare

Cu doar 25 de paturi in Secția de Oncologie și un număr tot mai mare de bolnavi, Spitalul de Urgență Tulcea nu reușește să facă față întotdeauna solicitărilor. Uneori pacienții sunt internați in alte secții, dar sunt și situații în care sunt nevoiți să stea câte doi în pat, spune  dr. Tudor Nastasescu, managerul unităţii sanitare.

Care este situația în secția de oncologie? Sunt pacienți care se plâng ar fi nevoiți stea câte doi în pat…

În general, adresabilitatea pentru secția de oncologie a spitalului este foarte mare, mai ales există doar trei medici. Până în prezent, de la începutul anului, am avut un număr de internări de 1500, din care 900 au fost foile de zi. Foile de zi tot pe secția respectivă stau. Secția are 25 de paturi, deci sunt și zile când, în ciuda oricăror programări pe care le facem, există aglomerație.
Ce soluții există pentru ca pacienții poată sta în condiții normale?
În general, pacienții, când sunt prea mulţi, sunt așezați, cazați pe locuri libere din alte secții. Având în vedere activitatea noastră e oarecum restrânsă, din cauza lucrărilor care se fac în spital, există și situații în care nu găsim alte locuri unde să-i cazăm, deci mai sunt situații în care pacienții vor sta mai înghesuiți. Acum, în proiectul nou, este un spațiu foarte generos, mai ales pentru spitalizările de zi, astfel încât pacienții nu mai rămână, în primul rând, internați peste noapte, acei la care situația permite, și, în felul acesta, activitatea decurgă mult mai bine și în interes omului. Sunt foarte mulți pacienți oncologici, gândiți-vă că e foarte greu pentru un pacient oncologic meargă, zicem, la București, și după aia, după ce și-a făcut citostaticele vină. Ei au oricum boala de bază, oricum tratamentul este agresiv, starea lor generală e proastă.
Totuși, ei sunt nevoiți stea câte doi în pat…
Câteodată se mai întâmplă și așa ceva, dar încercăm nu ajungem la situații de genul ăsta și să-i cazăm în secțiile unde avem locuri libere.
Interviu realizat de Cătălina Radu / Editor online: Alina Enache / Foto: CJ Tulcea

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/05/25/bolnavii-de-cancer-cate-doi-in-pat-la-spitalul-de-urgenta-tulcea-ce-spune-managerul-unitatii-sanitare/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.