Peste 70.000 de turiști sunt așteptați, pe litoral, în minivacanța de Rusalii

d40400f1d8 Peste 70.000 de turiști sunt așteptați, pe litoral, în minivacanța de Rusalii

O nouă minivacanţă începe mâine, pentru elevi şi bugetari, după ce Guvernul a decis să facă punte între Ziua Copilului şi Rusalii. Operatorii din turism se așteaptă ca, în cele 6 zile, staţiunile din țară să fie pline.

Destinațiile montane, balneare, de turism rural, Delta Dunarii și litoralul românesc sunt în topul preferințelor turiștilor în minivacanța de Rusalii – spune Corina Martin, secretar general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din Romania (FPIOR).

Potrivit aceleiași surse, cele mai solicitate sunt locațiile de 3 și 4 stele, care oferă facilitați si servicii suplimentare pentru confortul turiștilor, indiferent de preț. Foarte multe locații de 4 stele si-au epuizat complet locurile de cazare cu multe săptămâni înainte, iar în cele mai cunoscute stațiuni montane si în Delta Dunării gradul de ocupare este de 100%.

Pe litoral, sunt așteptați peste 70.000 de turiști – mai spune Corina Martin: ”Cea mai solicitată stațiune este, desigur, Mamaia, unde tarifele pornesc de la 135 de lei/ cameră/noapte în hoteluri de 3 stele (tarif fără mic dejun), până la 220 de lei la 4 stele, cu mic dejun inclus, si până la 500 de lei/noapte/cameră pentru cazare în regim All Inclusive. Pe al doilea loc se clasează Eforie, unde tarifele pornesc de la 99 de lei/camera/noapte în locații de 3 stele și ajung la 500 de lei în regim All Inclusive.  Urmează sudul Litoralului în preferințe, cu stațiuni precum Venus sau Saturn”.

Vremea se anunță frumoasă pentru cele câteva zile de vacanță, un motiv în plus pentru a alege destinații din România.

Corina Martin: “Tichetele de vacanță – cel mai bun instrument de promovare a României turistice, în absența oricărei campanii de promovare din partea Ministerului. Deși, în continuare, promovarea turismului românesc nu este o prioritate pentru cei care administrează turismul la nivel național, tichetele de vacanță oferă, pentru sute de mii de români,  zile de vacanță în destinațiile din România”.

Autoritățile au luat măsuri pentru ca minivacanța să se desfășoare în condiții de siguranță: Poliţia, Jandarmeria și Pompierii și-au suplimentat numărul echipajelor din teren,  iar în punctele de trecere a frontierei, inclusiv cu Bulgaria, au fost dispuse măsuri de fluidizare.

Se aşteaptă trafic intens pe Autostrada Soarelui, unde sunt restricţii din cauza lucrărilor. Pentru turiştii care merg la mare, de la 1 iunie, Ministerul Transporturilor va suspenda taxa de pod de la Feteşti, până la finalizarea reparaţiilor, iar restricţiile de la Podul Ovidiu din nordul municipiului Constanţa au fost ridicate de astăzi.

Redactor online: Adina Sîrbu/ Foto: arhivă

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/05/31/peste-70-000-de-turisti-sunt-asteptati-pe-litoral-in-minivacanta-de-rusalii/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.