Finala Europa League este programată miercuri

51ac93c55d Finala Europa League este programată miercuri

La Budapesta se va juca miercuri, finala Europa League între Sevilla și AS Roma, în direct  pe Pro Arena de la ora 22.

Cea mai de succes echipă din istoria competiției, Sevilla, are ocazia să câștige trofeul pentru a șaptea oară, la finalul unui sezon greu.

În drumul spre finala din capitala Ungariei, Sevilla le-a eliminat pe Manchester United și pe Juventus Torino.

După ce și-a condus echipa către titlul inaugural al Conference League sezonul trecut, José Mourinho încearcă acum să devină primul antrenor, care câștigă această competiție cu trei echipe diferite, după ce a făcut-o cu Porto și cu Manchester United.

Jose Mourinho ‘este unul dintre cei mari’, a declarat antrenorul echipei spaniole de fotbal Sevilla FC, Jose Luis Mendilibar, pentru care ‘este minunat’ să-l înfrunte pe omologul său de la AS Roma în finala Europa League, pe 31 mai, la Budapesta.

Portughezul a fost învingător în toate cele cinci finale de cupă europeană din cariera sa, două de Liga Campionilor, două de Cupa UEFA/Europa League şi una de Europa Conference League, aceasta din urmă anul trecut, tot cu AS Roma.

Sevilla FC este deţinătoarea recordului de trofee în această competiţie (6), ultimul dintre ele cucerit în 2020.

Cătălin Donose

Foto – Arhivă

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/05/31/finala-europa-league-este-programata-miercuri/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.