Ministrul Educaţiei spune că are semnale că profesorii se întorc la ore în toate şcolile

a6fd2c6f39 Ministrul Educaţiei spune că are semnale că profesorii se întorc la ore în toate şcolile

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat luni, la finalul şedinţei de guvern, că profesorii se întorc la ore după anunţul sindicatelor de suspendare a grevei, urmând ca la sfârşitul acestei săptămână să fie încheiată situaţia şcolară a elevilor.

„Ministerul Educaţiei a luat toate măsurile pentru a menţine o stare de normalitate a calendarului şcolar şi pentru a nu amâna examenele naţionale, atât de importante pentru ca elevii să poată să-şi urmeze parcursul educaţional. În acest moment, odată cu anunţarea suspendării mişcării de protest, cadrele didactice se întorc în şcoli şi procesele educaţionale revin la normal, urmând ca, aşa cum am anunţat în cursul briefingului de ieri, să urmeze toate etapele fireşti: încheierea situaţiei şcolare, Evaluarea Naţională care începe cu probele scrise de luni, 19 iunie, şi apoi probele scrise ale examenului de Bacalaureat, cu echivalarea probelor de competenţe cu mediile de pe parcursul liceului”, a declarat Deca.

În legătură cu informaţiile conform cărora nu toţi membrii de sindicat au agreat suspendarea grevei, Deca a menţionat că semnalele pe care le primeşte sunt acelea că profesorii revin la ore.

„Consultările interne pe care membrii de sindicat le efectuează sunt, evident, apanajul dumnealor. Puteţi cere mai multe clarificări din partea domniilor lor. Semnalele pe care noi le avem este că, în toate şcolile, se dă semnalul pentru revenirea la ore”, le-a precizat Deca jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de la Guvern.

Sursa – Agerpres / readactor online – Daniel Țăndăreanu

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/06/12/ministrul-educatiei-spune-ca-are-semnale-ca-profesorii-se-intorc-la-ore-in-toate-scolile/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.