Cod ROȘU de averse şi furtuni în zone din cinci judeţe

dfa9f08567 Cod ROȘU de averse şi furtuni în zone din cinci judeţe

Meteorologii au anunţat un cod roşu pentru diseară de ploi torenţiale şi furtuni.

Acesta vizează judeţele Mehedinţi şi Gorj şi zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Vâlcea şi Hunedoara.

Va intra în vigoare la ora 20:00 şi va fi activ până mâine dimineaţă la ora 8:00. Se anunţă averse torenţiale în aceste zone iar cantităţile de apă vor depăşi în intervale scurte 70-80 de litri pe metrul pătrat.

De o oră, este în vigoare şi un cod portocaliu de averse torenţiale şi grindină. Vizează judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Caraş-Severin, Hunedoara, Sibiu şi Alba, precum şi în zona de munte a judeţelor Timiş, Cluj, Arad, Bihor, Argeş, Dâmboviţa, Braşov şi Prahova.

Tot de o oră este activ şi un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în Banat, Crişana, Oltenia, Transilvania, nord-vestul Munteniei şi în zonele montane aferente. Această avertizare va dura până mâine la prânz.

În mare parte a ţării sunt în vigoare şi atenţionări de inundaţii. Cele mai severe vizează, până mâine, bazine hidrografice din sud-vest, vest şi nordul Moldovei.

Sursa – RRA

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/06/12/cod-rosu-de-averse-si-furtuni-in-zone-din-cinci-judete/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.