TULCEA: Amenzi de zeci de mii de lei pentru creşterea necontrolată şi fără autorizaţie a bovinelor și ovinelor în Delta Dunării

505e21636d TULCEA: Amenzi de zeci de mii de lei pentru creşterea necontrolată şi fără autorizaţie a bovinelor și ovinelor în Delta Dunării

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au aplicat sancţiuni în valoare totală de 50.000 de lei pentru creşterea necontrolată şi fără autorizaţie a bovinelor și ovinelor în Delta Dunării.

În baza solicitării Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, comisari ai Direcției Controlul Biodiversităţii, Biosecurității și Ariilor Protejate din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul General, au desfășurat, în perioada 29.05.2023-31.052023, 5 acțiuni de inspecție și control pe teritoriul administrativ al Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.

Acestea au fost inițiate în vederea verificării unor persoane fizice care desfășurau activități de creștere a bovinelor și ovinelor.

Pentru neconformităţile constatate, au fost aplicate 5 amenzi, în valoare totală de 50.000 de lei, 4 avertismente și 4 măsuri de suspendare a activității, inclusiv măsuri cu termen scurt și permanent de remediere a problemelor găsite în timpul verificărilor.

Dintre problemele identificate putem enumera:
Desfășurarea unor activități economice autorizabile din punct de vedere al protecției mediului în lipsa actelor de reglementare, pe terenuri ce constituie domeniul public fără actele de reglementare emise de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
Lipsa unui spaţiu special amenajat în vederea colectării dejecțiilor animaliere împrăştierea pe teren sau depozitarea în locuri neautorizate a deşeurilor.

Garda de Mediu reamintește că activitatea de creștere a animalelor, activitatea fermelor pentru obținerea laptelui care dețin un număr mai mare sau egal de 100 de capete este cuprinsă în lista activităților supuse procedurii de emitere a autorizației de mediu. Această activitate se desfășoară cu responsabilitate faţă de mediu după obținerea Autorizației de Mediu de la autoritatea competenta pentru protecția mediului și cu respectarea condițiilor din aceasta autorizație.

Redactor – Daniel Țăndăreanu / foto – GNM

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/06/13/tulcea-amenzi-de-zeci-de-mii-de-lei-pentru-cresterea-necontrolata-si-fara-autorizatie-a-bovinelor-si-ovinelor-in-delta-dunarii/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.