Gala UNITER: Teatrul de Stat Constanța – „Seaside Stories”, desemnat cel mai bun spectacol

364a3e561f Gala UNITER: Teatrul de Stat Constanța – „Seaside Stories”, desemnat cel mai bun spectacol

Cel mai bun spectacol la Gala Premiilor UNITER a fost desemnat luni seară, „Seaside Stories” – Teatrul de Stat Constanța.

Piesa este semnată de Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija.

Regia, scenariul, universul sonor: Radu Afrim
Scenografia: Theodor Cristian Niculae
Asistent regie: Mara Oprea
Lighting design: Cristian Niculescu
Video: Andrei Dermengiu, Marian Adochiţei, Radu Afrim
Asistent scenografie: Paula Rusu
Montaj: Andrei Dermengiu
Make-up artist: Arina Cocoș

Distribuţia:

Liliana Ghiță / Mirela Pană, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Marian Adochiței, Cătălina Mihai, Iulian Enache, Laura Iordan, Liliana Cazan, Mihaela Velicu, Alina Manțu, Cristiana Luca, Lana Moscaliuc, Nina Udrescu, Remus Archip, Andrei Bibire, Alex Burcă, Anaïs Agi-Ali

Producător: Teatrul de Stat Constanța

De asemenea, premiul UNITER pentru Debut a fost decernat scenografului THEODOR CRISTIAN NICULAE pentru scenografia spectacolului Seaside Stories.

Premiul UNITER pentru Întreaga Activitate a fost decernat scenografei Carmencita Brojboiu, care și-a început cariera la Constanța și a lucrat mulți ani la Teatrul Maghiar de Stat Cluj. Din anul 2021, Carmencita Brojboiu este membru în Consiliul Artistic al Teatrului de Stat Constanța și este de asemenea Artist Emerit al Teatrului constănțean.

„Seaside Stories”, o succesiune de povești cu personaje diferite, cu întâlniri fulgurante, scurte momente intense decupate din viață, poate dintre acelea pe care le-am trăit cu toții, cu picioarele pline de nisip, cu pielea încrețită pe care soarele a uscat apa mării, cu simțurile percepând constant, dincolo de întâmplări, în background, fâșâitul valurilor, oglinda apei cu nuanțele ei niciodată aceleași, linia orizontului, liniștea adâncului, gustul sărat al aerului, mirosul algelor și scoicilor în putrefacție, muzica repetitivă a teraselor, culorile stridente ale jucăriilor de plajă.

Substratul comun al poveștilor este acel sentiment al vacanței pe litoral, pe care îl împărtășesc, deși nu-l conștientizează întotdeauna, și cei ce locuiesc în apropierea lui, și cei ce revin aici an de an sau măcar din când în când. Și în toate este Marea, ca un personaj mitologic care umple cu sensul ei toate poveștile.

Cea de-a 31-a gală a Premiilor UNITER a avut loc luni seară, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timișoara, în prezența a peste 250 de artişti și profesionişti din lumea culturală.

Redactor – Daniel Țăndăreanu / foto – Teatrul de Stat Constanța

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/06/13/gala-uniter-teatrul-de-stat-constanta-seaside-stories-desemnat-cel-mai-bun-spectacol/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.