O broască țestoasă dobrogeană, deținută ilegal, a fost eliberată astăzi în mediul său natural

cbf80a5e60 O broască țestoasă dobrogeană, deținută ilegal, a fost eliberată astăzi în mediul său natural

O broascățestoasădobrogeană, deținută ilegal de o persoană din satul Răzoarele, comuna Oltina, a fost eliberatăastăzi, din captivitate șiredatăîn mediul său natural.

Verificările, realizate de Garda de Mediu, IPJ Constanţa şi DSVSA, au început în urma unei reclamaţii făcute de o asociaţie pentru protecţia animalelor.

„Pentru identificarea speciei, s-a colaborat cu Universitatea „Ovidius” Constanta – Facutatea de Științe ale Naturii șiȘtiințe Agricole. Specialistul Universității a confirmat exemplarul face parte din specia Testudo Greaca (broascațestoasădobrogeana) și este specie de interes comunitar, inclusăînAnexa 4 din OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, fiind interzisădeținerea acesteia”, transmit reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa.

Autorităţile spun că persoana care deţinea exemplarul, a declarat că a găsit broasca ţestoasă în localitatea Băneasa, i s-a făcut milă de ea şi a vrut să o îngrijească.

Conform legii, deținerea, transportul, vânzareasau schimburile în orice scop, precum și oferirea spre schimbsauvânzare a exemplarelor luate din natură, constituie infracțiune.

Redactor online:  Doina Sîrbu/Foto, Video: Garda de Mediu Constanţa

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/06/12/o-broasca-testoasa-dobrogeana-detinuta-ilegal-a-fost-eliberata-astazi-in-mediul-sau-natural/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.