La nivel național, aproximativ 10% dintre medici vor să demisioneze din contractele de gărzi suplimentare. Care este situaţia la Constanţa

62e1823da1 La nivel național, aproximativ 10% dintre medici vor să demisioneze din contractele de gărzi suplimentare. Care este situaţia la Constanţa

La nivel național, aproximativ 10% dintre medici și-au anunțat intenția de a demisiona din contractele de gărzi suplimentare, în cadrul protestelor organizate de Federația Solidaritatea Sanitară.

Doctorii spun că pentru aceste gărzi suplimentare sunt plătiți la nivelul anului 2017. La Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, cinci dintre cei  20 de medici au semnat deja pentru participarea la această acțiune de pe platforma dedicată protestului.

Liderul Sindicatului Solidaritatea Sanitară 2015, Mihaela Ianuș, a precizat că alți șapte medici, membri ai sindicatului, și-au anunțat intenția de a renunța la contractele pentru gărzile suplimentare. Joi, 15 iunie, doctorii au participat la pichetarea unităților sanitare, alături de asistenții medicali, infirmieri și personalul TESA.

Dacă revendicările le vor fi ignorate, săptămâna viitoare, membrii Federației Solidaritatea Sanitară vor intra în grevă de avertisment cu întreruperea activității timp de două ore.

Redactor: Cătălina Radu/Editor online: Doina Sîrbu/Foto: unsplash.com

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/06/20/la-nivel-national-aproximativ-10-dintre-medici-vor-sa-demisioneze-din-contractele-de-garzi-suplimentare-care-este-situatia-la-constanta/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.