Început de săptămână cu vreme instabilă, în Dobrogea și la malul mării

a8088c2d1b Început de săptămână cu vreme instabilă, în Dobrogea și la malul mării

Dobrogea este sub avertizări COD GALBEN (zona de litoral a județului Constanța) și COD PORTOCALIU (județul Tulcea și partea continentală a județului Constanța) de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Codul galben este valabil până luni, la ora 10,00, timp în care vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, pe arii restrânse, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Codul portocaliu este valabil până dimineață, la ora 4,00. Meteorologii spun că, seara și noaptea, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

Luni, vremea va fi schimbătoare, cu înnorări temporare și ploi, însoțite de fenomene electrice și vânt alert. Temperaturile maxime, în regiune, vor fi cuprinse între 25 și 30 de grade, cu valori de cel mult 26 – 27 de grade pe litoral, iar minimele vor fi între 16 și 21 de grade.

Apa mării are 23 de grade Celsius.

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/06/25/inceput-de-saptamana-cu-vreme-instabila-in-dobrogea-si-la-malul-marii/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.