FOTO: Muzeul Itinerant ”Perpetuum Țăndărică” a ajuns la Constanța

007c43fe9c FOTO: Muzeul Itinerant ”Perpetuum Țăndărică” a ajuns la Constanța

Etajul 2 al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța a devenit o frumoasă scenă pentru păpușile din lemn din patrimoniul Teatrului de Animație Țăndărică- București.

Personaje legendare, prinți, prințese, regi, regine, prichindei jucăuși și cântărețe care au făcut istorie au venit să-și spună povestea. Iar cei mici au înțeles-o pe deplin.

Expoziția este o invitație și pentru cei mari de a uita de griji și de a-și aduce aminte de anii copilăriei.

Expoziția Itinerantă Perpetuum Țăndărică cuprinde păpuși alese cu mare atenție pentru a ilustra cei 78 de ani din istorie teatrului de animație Țăndărică. De fapt ele marchează principalele repere în evoluția teatrului de animație din România și rememorează atât artiştii, cât și personajele ce au consacrat această Artă. Ce este cu totul special este faptul ca in cadrul expoziției turiștii pot vedea pașii de construcție a unei păpuși sau a unei marionete, de la butucul de lemn – materie primă, până la produsul final – păpușa sau marioneta, obiect de joc și operă de artă, au subliniat organizatorii.

Frumoasa expoziție va rămâne deschisă la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța până pe 24 august.

Redactor – Silvia Pascale / redactor online – Daniel Țăndăreanu

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/06/25/foto-muzeul-itinerant-perpetuum-tandarica-a-ajuns-la-constanta/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.