Evaluarea Naţională – S-au afişat rezultatele; se pot depune contestaţiile

6939a0dd89 Evaluarea Naţională – S-au afişat rezultatele; se pot depune contestaţiile

Rezultatele la Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a s-au afişat miercuri pe evaluare.edu.ro.

Contestaţiile vor putea fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice miercuri, în intervalul orar 16,00 – 19,00, şi joi între orele 8,00 şi 12,00.

„Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de părinţii/reprezentanţii legali ai candidaţilor minori”, potrivit Ministerului Educaţiei.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate pe data de 4 iulie.

Rezultatele vor fi comunicate anonimizat, prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, atât în centrele de examen, cât şi pe internet, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Codurile individuale au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, este media generală la Evaluarea Naţională calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute la fiecare probă.

Sursă: AGERPRES / Redactor online: Doina Sîrbu / Foto: arhivă

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/06/28/evaluarea-nationala-s-au-afisat-rezultatele-se-pot-depune-contestatiile/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.