Amendă de 15.000 de lei, aplicată de Garda de Mediu Constanţa, Şantierului Naval din Mangalia

d4b456e8bf Amendă de 15.000 de lei, aplicată de Garda de Mediu Constanţa, Şantierului Naval din Mangalia

Controlul planificat, realizat de Garda de Mediu Constanțala Şantierul Naval din Mangalia s-a finalizat cu o amendă de 15.000 lei.

Societatea nu a luat măsuri de acoperire a depozitului de nisip și a containerelor de colectare a gritului uzat, în scopul prevenirii antrenării eoliene a particulelor pulverulenteîn mediu. Chiar dacăladata controlului nu se realizau operațiuni de sablare, comisarii au verificat funcționalitatea sistemului de purjare a apei din docul cel mai apropiat de zonarezidențială din localitatea 2 Mai.deficiente

Instalațiaasigură cca.40% eficiență de reținere a particulelor fine de la sablarea abraziva cu grit. Pânăla remedierea deficiențelor constatate s-a interzis sablarea navelor în docul respectiv.

Redactor online: Doina Sîrbu / Foto: Garda de Mediu Constanța

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/06/28/amenda-de-15-000-de-lei-aplicata-de-garda-de-mediu-constanta-santierului-naval-din-mangalia/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.