34 de grade, maxima zilei în Dobrogea

e79ffe2ac1 34 de grade, maxima zilei în Dobrogea

Toată țara este sub informare  meteorologică privind un val de căldură, disconfort termic și caniculă, până pe 14 iulie.

Maximele se vor încadra în general între 34 și 37 de grade și disconfortul termic se va accentua în special în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Începând de astăzi, valul de căldură va cuprinde și Dobrogea. Aici, temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade și disconfortul termic se va accentua.

Marți,  maxima va atinge 34 de grade, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Miercuri, valorile termice  vor fi cuprinse între 27 și 34 de grade, însă joi sunt anunțate maxime de până la 39 de grade și minime nocturne de 21 – 24 de grade.

Pe litoral, la Constanța și Mangalia, maxima va fi astăzi de 31 de grade, iar în Deltă, la Sulina, se anunță 27 de grade, înnorări temporare și averse.

Apa mării are 25 de grade.

Foto: pixabay.com

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/07/11/34-de-grade-maxima-zilei-in-dobrogea/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.