JUDEȚUL CONSTANȚA: Încep controalele în centrele rezidențiale pentru vârstnici, copii și persoane cu dizabilități

control-azile-foto-horia-constantinescu2 JUDEȚUL CONSTANȚA: Încep controalele în centrele rezidențiale pentru vârstnici, copii și persoane cu dizabilități

Prin ordin al ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a fost dispusă organizarea de controale în centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități, dar și în centrele destinate copiilor, care funcționează pe raza județului Constanța – informează Prefectura Constanța.

Evidențele arată un număr total de 101 centre, cu 2.582 de beneficiari, care vor fi supuse acțiunilor de control, de astăzi, 10 iulie a.c.

Acțiunile vor fi întreprinse de 5 echipe, formate din reprezentanți din 7 instituții – IPJ Constanța, ISU „Dobrogea” Constanța, AJPIS Constanța, ITM Constanța, CJPC Constanța, DSP Constanța și DSVSA Constanța.

Echipele mixte vor verifica condițiile de funcționare ale centrelor rezidențiale (de exemplu, IPJ Constanța va verifica pe linie de investigații criminale și economice, ITM Constanța va efectua verificări pe linie de protecție a muncii sau relații de muncă, fiecare instituție fiind concentrată pe specificul activității proprii).

Astăzi încep controale în centre din Agigea și Eforie, iar fiecare echipă va avea de realizat acțiuni tematice în cel puțin 3 centre, în fiecare zi.

Rezultatele acțiunilor de control vor fi centralizate și comunicate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Ministerului Sănătății, dar și către Ministerul Afacerilor Interne – se arată în comunicatul Prefecturii Constanța.

***

Vineri, într-o postare pe facebook, președintele ANPC, Horia Constantinescu, a publicat imagini de la controalele efectuate la începutul săptămânii trecute,  realizate împreună cu ANSVSA, sub coordonarea DIICOT, și care au vizat trei structuri de cazare pentru persoane vârstnice și cu dizabilități.

El a precizat că i-a transmis premierului Marcel Ciolacu imaginile și detalii despre acțiunea de control și, imediat, premierul a dispus continuarea controalelor la nivel național.
Președintele ANPC îi roagă pe cei care dețin informații despre astfel de locuri, unde rezidenții cazați sunt batjocoriți, să sesiseze ANPC.
Fie legale sau ilegale, aceste structuri au obligația morală și creștină de a trata impecabil fiecare dintre aceste persoane. Este nevoie să se înțeleagă odată pentru totdeauna că statul român este puternic și își apară cetățenii și drepturile acestora” – a adăugat președintele ANPC.
 

Surse: Prefectura Constanța, ANPC – Horia Constantinescu/ Redactor online: Adina Sîrbu/ Foto: Horia Constantinescu, pagina de facebook

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/07/10/judetul-constanta-incep-controalele-in-centrele-rezidentiale-pentru-varstnici-copii-si-persoane-cu-dizabilitati/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.