Se oprește apa pe timpul nopții în perioada 22 -24 august în mun. Onești!

Având în vedere consumurile mari de apă înregistrate în ultima perioadă în municipiul Onești, ca urmare a temperaturilor ridicate, rezervoarele de înmagazinare de la nivelul Complexului de pompare Cuciur se golesc cu repeziciune. În ciuda eforturilor depuse pentru a menține nivelul optim, sistemele de stocare nu reușesc să acumuleze suficientă apă pentru a susține o furnizare continuă. Prin urmare, pentru refacerea stocurilor, astfel încât fiecare gospodărie să beneficieze de apă în timpul zilei, RAJA SA este nevoită să sisteze furnizarea apei potabile în nopțile de 22, 23 și 24 august 2023 în intervalul orar 23.00 – 04.00.

Utilizarea apei în alte scopuri decât cel menajer a dus la o creștere excesivă a consumului, depășind capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare și generând dificultăți în asigurarea continuă a apei potabile.

De aceea, recomandăm cetățenilor să utilizeze responsabil apa potabilă, cu prioritate pentru băut, nevoi igienico-sanitare și casnice.

În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei în intervalele orare amintite, recomandăm utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve pentru uz casnic.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.