Pregătirile pentru Festivalul Borșului Lipovenesc de la Jurilovca sunt pe ultima sută de metri

c9d3aa78d8 Pregătirile pentru Festivalul Borșului Lipovenesc de la Jurilovca sunt pe ultima sută de metri

La Jurilovca se fac ultimele pregătiri pentru Festivalul Borșului Lipovenesc, care începe sâmbătă, 2 septembrie.

Peste 50.000 de porții de borș din pește vor fi gătite la ceaun, chiar în fața vizitatorilor, care nu vor fi puțini, după estimările organizatorilor. Pe 2 și 3 septembrie, la Jurilovca, sunt așteptați zeci de mii de oaspeți, dar și membri ai comunității locale.

Pe lângă preparatele tradiționale din pește, vizitatorii vor avea ocazia să cumpere miere de albine de la producători locali, produse artizanale din trandafiri și lavandă și vin de Jurilovca.

Festivalul Borșului Lipovenesc, ajuns la cea de-a IV-a ediție, este organizat de Primăria comunei Jurilovca, în noul port turistic inaugurat anul acesta.

Pe scena special amenajată, Goran Bregovic și trupa sa vor susține un concert sâmbătă seara, de la ora 21.00.

Redactor: Cristina Ghelasie / Editor online: Doina Sîrbu

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/09/01/pregatirile-pentru-festivalul-borsului-lipovenesc-de-la-jurilovca-sunt-pe-ultima-suta-de-metri/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.