CONSTANȚA: Amenzi de aproape 800 de mii de lei aplicate în luna septembrie de ITM

1a1d491f2f CONSTANȚA: Amenzi de aproape 800 de mii de lei aplicate în luna septembrie de ITM

Amenzi de aproape 800 de mii de lei, aplicate, în luna septembrie, de Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța, pentru neregulile descoperite la cei aproape 60 de agenți economici controlați.

În continuare, sunt descoperite cazuri de muncă la negru, cu toate că amenzile sunt foarte mari.
Luna trecută, inspectorii ITM Constanța au depistat 13 astfel de situații, motiv pentru care s-au aplicat amenzi în valoare totală de 250.000 lei.

De asemenea, au mai fost aplicate sancțiuni și pentru nerespectarea normelor de securitate în muncă, precum neacordarea echipamentului individual de protecţie sau neinstruirea muncitorilor în domeniul sănătății și securității în muncă.

În aceeiași perioadă, s-au înregistrat peste 130 sesizări din partea cetățenilor, referitoare la neplata drepturilor salariale, refuzul eliberării de documente, neplata orelor suplimentare și a sporurilor, nerespectarea timpului de lucru și de odihnă, sau condițiile de lucru necorespunzătoare.

Redactor – Bogdan Comșa / redactor online – Daniel Țăndăreanu

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/10/12/constanta-amenzi-de-aproape-800-de-mii-de-lei-aplicate-in-luna-septembrie-de-itm/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.