Județul CONSTANȚA: Dosar penal pentru un vitezoman suspectat de consum de droguri, urmărit de polițiști pe DN 39

b3e3825465 Județul CONSTANȚA: Dosar penal pentru un vitezoman suspectat de consum de droguri, urmărit de polițiști pe DN 39

La data de 11 octombrie a.c., în jurul orei 17.20, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia – Biroul Rutier au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism care circula pe D.N. 39 cu viteza de 155 km/h, pe un segment de drum unde limita de viteză este de 100 km/h.

Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului de oprire și și-a continuat deplasarea, iar polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, reușind interceptarea autoturismului în trafic. La volanul acestuia a fost identificat un bărbat, de 20 de ani. În urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

O altă infracțiune la regimul rutier a fost constatată  astăzi: la data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 07.15, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 44 de ani, care a condus un autoturism, pe D.N. 2A, în orașul Ovidiu, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a prezentat polițiștilor un permis de conducere care, în urma verificărilor efectuate, s-a dovedit a fi fals.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală.

De asemenea, polițiștii constănțeni au pus în aplicare și un mandat de executare. Astfel, la data de 11 octombrie a.c., polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Cogealac au identificat un bărbat, de 67 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 5 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Bărbatul a fost condus și încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

Redactor: Adina Sîrbu/ Foto: ilustrativ

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/10/12/judetul-constanta-dosar-penal-pentru-un-vitezoman-suspectat-de-consum-de-droguri-urmarit-de-politisti-pe-dn-39/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.